25
Следвайте ни

Въпреки пандемията, ръст в платените данъци и осигуровки в Хасково 

viber icon

326,8 млн. лв. са приходите от данъци и осигуровки в офиса на НАП в Хасково през 2021 година. Те са с 28,5 млн. лв. повече от предходната 2020, съобщиха от приходната администрация. 

Запазва се ръстът на доброволно спазване на данъчното и осигурително законодателство от страна на бизнеса и гражданите, а постъпленията в хазната устойчиво нарастват. 

През 2021 година приходите за централния бюджет възлизат общо на 144,7 млн.  лв., което е с над 7% повече от предходната 2020 г. От тях 48 млн. лв. са постъпленията от данък добавена стойност. Над 30 млн. лв. са платени от бизнеса за корпоративни данъци, които отчитат и най-висок ръст – от 15%, а 57,5 млн. лв. са приходите от данък върху доходите на физически лица, което е с 12% повече в сравнение с 2020 г. 

Общият размер на приходите от осигурителни вноски е 182 млн. лв., като от тях 107,7 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 50,3 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и над 24 млн. лв. – за допълнително задължително пенсионно осигуряване. Ръстът в приходите от осигурителни вноски е 11,5% спрямо 2020 г. 

„Измина още една трудна година в извънредна епидемична обстановка. Въпреки това бизнесът и гражданите продължиха да спазват коректно своите задължения. Отчита се и увеличен ръст на доброволното деклариране и плащане, което до голяма степен се дължи на партньорския подход от страна на приходната агенция“, коментират от офиса на НАП в Хасково. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?