Следвайте ни

Въпреки пандемията, НАП- Хасково събра с 19 млн. лв. повече от данъкоплатци

viber icon

Въпреки пандемията данъкоплатци от Хасковска област внесоха с 19 млн. лв. повече  в сравнение с м.г.   За осемте месеца от началото на т.г. приходната администрация в Хасково е събрала за бюджета 211,6 млн. лв., съобщиха от там.

Данъчните приходи са 90,5 млн. лв., включително: 38 млн. лв. данък върху доходите на физически лица, 19 млн. лв. корпоративни данъци и 32 млн. лв. ДДС.

Близо 117 млн. са осигурителните вноски, събрани от офиса на НАП в Хасково, в това число: 69 млн. лв. за държавно обществено осигуряване, 32,5 млн. лв. здравно-осигурителни вноски и 15 млн. лв. за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

 Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък –19 %. Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 9 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с почти 11% спрямо същия период на миналата година, допълват от офиса на НАП в Хасково.  

Отчитаме отлични резултати в условия на продължаваща пандемична обстановка. Извън подобрените макроикономически тенденции се наблюдава и все по-успешно доброволно деклариране и плащане от страна на гражданите и бизнеса, коментират от приходната администрация. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?