Следвайте ни

Вапцарови дни в гимназията по транспорт и агротехнологии 

viber icon

Спортен празник и изложба с произведения на Н. Й. Вапцаров имаше днес в Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“. В Училището започнаха Вапцарови дни, посветени на патрона. Тази година се навършват 110 г. от рождението на поета. Един творец е наистина велик тогава, когато е актуален не само в своята епоха, а и след нея, когато казаното от него има вечно излъчване, което лекува и въздейства.

Да отбележат празника, учениците от 9.  клас  направиха интердисциплинарен урок, обединяващ в себе си четири учебни дисциплини: български език и литература, руски език, английски език  и предприемачество. Учениците от трите отбора показаха завидни знания за живота и творчеството на своя патрон. Прочетоха Вапцарови произведения, преведени  на руски и английски език.  По зададени компоненти състезателите трябваше да изработят бизнес идеи. Това не ги затрудни и младите вапцаровци показаха колко креативни и находчиви са. Урокът бе представен като състезание между класовете , а желанието за победа нахъсваше участниците да покажат знания и умения. Интердисциплинарният урок завърши с награди за всички състезатели.

Вчера имаше и приятелска волейболна среща между смесени отбори от учители и ученици от ПГТАТ „Н.Й. Вапцаров“ и ПГДС „Цар Иван Асен II“.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?