112
Следвайте ни

Валута за 10.4 млн. лв. задържаха митничарите на Капитан Андреево за година

viber icon

Недекларирана валута на обща стойност 10 400 000 лв. е задържана на пункта Капитан Андреево от началото на годината до средата на т.м., съобщиха от Агенция „Митници“.

Последният случай е отпреди няколко дни, когато от трима пътници в автобус от Румъния за Турция са конфискувани общо 48 600 евро. 20 000 пренасяла румънка. Недекларираните пачки били в багажа й. В джобовете на двама нейни сънародници, пътуващи в същия рейс, имало съответно 15 000 и 13 600 евро. Общата равностойност на иззетата валута е 95 000 лева. 

„На нарушителите са съставени актове по Валутния закон. Според изискванията му, всяко физическо лице, което влиза или напуска територията на Европейския съюз и пренася парични с обща равностойност в размер на 10 000 евро или повече, следва задължително да декларира тази“, коментираха от от Териториална дирекция Митница Бургас.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?