25
Следвайте ни

Валят актове: 24 460 нарушения по пътищата в Хасковска област 

viber icon

Огромен брой от 27 460 нарушения по пътищата са извършени на територията на Хасковска област за 4 месеца от 1 ноември м.г. до 1 март. т.г. Проста сметка показва, че дневно се правят  средно по 228 различни нарушения.

За периода са съставени 1593 акта, 4388 обикновени фиша и 21 349 електронни, съобщи началникът на „Пътна полиция“ Димо Чобанов.

През 4-те зимни месеца са станали 217 катастрофи  с двама загинали и 62-ма пострадали.

От 1 ноември започна акция „Зима“. Чобанов апелира шофьорите да подготвят колите си и да се съобразяват с пътната обстановка при зимни условия.  От 1 до 10 ноември на засилен  контрол ще бъдат подложени велосипедисти, каруци и малогабаритна техника. След това пътните полицаи подхващат пешеходците, пътниците и шофьорите, като акцент на проверките са пресичането, коланите и др. 

В последните дни от  месеца пътни полицаи обръщат внимание на автомобилите и тяхната изправност и съобразеност със зимните  условия. 

От 1 до 7 ноември СБА ще извърша безплатна проверка на техническото състояние на автомобилите с трите си пункта в Хасково, Димитровград и Хармани. Необходимо е предварително записване. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Майна

Майна

29.10.2021 | 14:10

На кола с номер започващ с букви "Х" или "К" - винаги има за какво да им треснеш глоба, особенно на новите "Пловдивчани".

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?