Следвайте ни

Валентина Корчакова пее в родно Хасково песни от Средиземноморието 

viber icon

Испански страсти, разходка по лазурните брегове на Франция и Италия, и лятно настроение под яркото слънце на Гърция...чрез  музиката. Такова пътешествие  предлагат с "Песни от Средиземноморието"  музикантите от Симфониета Враца, именитите солисти - звездите на българската оперета - Валентина Корчакова и Марио Николов, и специалният гост от Гърция - тенорът Георгиос Филаделфевс.

Валентина Корчакова е израснала в Хасково. Започнала е да учи пиано в музикалната школа към читалище "Заря" и е пяла в детския хор "Орфей". Нейният баща - Анатолий Корчаков  дълги години е част от легендарния оркестър "Хасково" и е от уважаваните личности на хасковската културна общественост. Кръстена на леля си и възпитана от нея в любов към музиката и театъра, днес Валентина е една от звездите на Националния музикален театър в София, носител на редица награди и желан гост - изпълнител на различни музикални форуми.

Марио Николов е едно от знаковите имена на българската музикална сцена. Дългогодишен водещ тенор на Националния музикален театър в София, режисьор на едни от най-успешните оперетни постановки в България, автор и водещ на единственото предаване за класическа музика и джаз по БНТ1 - "Вечната музика".

"Царицата на чардаша","Графиня Марица", "Прилепът",  "Цигански барон", "Една нощ във Венеция", "Виенска кръв" са само част от репертоара на творческия тандем Валентина Корчакова и Марио Николов, който съществува вече 20 години. С някои от тези заглавия те са гостували и в град Хасково.

Тенорът от Атина Георгиос Филаделфевс е явление в културния живот на България.  Концертиращ пианист с международно признание, солист на Държавна опера - Русе, в момента е и ръководител на хор "Добри Чинтулов" в град Сливен. Забележителен професионалист, музикант с тънка чувствителност, находчив и атрактивен. Хасковската публика го познава от участието ми на Фестивала "Недялка Симеонова" с концерта " Viva Beethoven" заедно със Симфониета Враца  и диригента  Христо Павлов.

Диригентът Христо Павлов е доказано име в музикалния живот на България. Лауреат е на национални и международни конкурси като флейтист, композитор и диригент. От няколко години е и директор на Симфониета Враца като успява на обнови състава, да мотивира музикантите и да повдигне нивото на оркестъра. В момента Симфониета Враца разполага с богат и разнообразен репертоар и радва своята публика с именити български и чуждестранни солисти. Преди броени дни оркестърът  спечели голямата награда в класацията на зрителите "Музикално събитие на годината - Вечната музика" 2020г..

 Концертът " Песни от Средиземноморието" ще се проведе на 24 юни от 19ч. в залата на читалище "Заря". Билетите са в продажба на касата на Читалището. Местата в залата са ограничени на 50% от капацитета, при спазване на всички изисквания за отстояние и вход, напомнят организаторите. 

                

 

                

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?