Следвайте ни

Ваксинират 720 учители и персонал в Хасковско

viber icon

Директорът на Езиковата гимназия в Хасково Деян Янев ще е първият учител в областта с ваксина срещу COVID-19. Ваксината ще му бъде поставена утре, когато започват имунизацията сред педагогическия и непедагогическия персонал от учебните заведени, съобщиха от областна администрация. 

 В първия ден от кампанията в Хасково бъдат имунизирани 30 души – 19 от ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" – Хасково и 11 от ОУ „Любен Каравелов“ -Хасково. 

На 10 февруари започва и имунизацията на учителите в Харманли, Димитровград, Любимец и Свиленград и продължава в Хасково, като е предвидено да приключи до 12 февруари.

По предварителни списъци за ваксинация са се записали 720 души от училищния персонал, като тази бройка не е окончателна, уточни директорът на РЗИ-Хасково. 

Имунизацията на персонал и потребители от социалните центрове в областта е предвидена за следващата седмица. Към този момент желание за имунизация са заявили 212 души. 

Към днешна дата, по справка на Единния информационен портал, в хасковска област са поставени общо 1059 ваксини, като в това число е втората доза поставена на 398 души.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?