Следвайте ни

Ваксинираните повече от заразените с  COVID-19 в Хасковска област 

viber icon

8809 са ваксинираните срещу коронавирус в Хасковска област, те са повече от заразилите се, които са 6947 за година. Така бавно вървим съм създаване на имунитет, показват данните на Единния информационен портал.

1235 са хората в областта, които имат втора доза. Едва 84 са ваксинирани с препарата на Comirnaty, останалите са с този на АстраЗенака. Именно с него от днес продължава имунизацията в областта. Кабинетите,в които се поставят дозите, са 10. Този на РЗИ разполага с 42 флакона, или 420 дози.

Освен в кабинета на  здравната инспекция, ваксини се поставят в МБАЛ- Хасково, МБАЛ- Хигия, в „Медикус“ в бившата първа поликлиника. Две са местата в Халманли – МБАЛ и център „Асклепий“. В Димитровград пунктът е Медицински център „Диамедикъл. „Медицински център І“ и д-р Васко Арнаудов са местата в Свиленград. В Любимец има кабинет в специализираната болница за рехабилитация. 

Хората, които не успаха да получат втората доза заради спирането на АстраЗенака, вече могат да завършат процеса. Ваксини има и при личните лекари. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?