Следвайте ни

Вадят транзитния трафик от Свиленград 

viber icon

Транзитният трафик ще бъде изведен от централната част на Свиленград след изграждането и пускането в експлоатация на околовръстния път. С решение на правителството се измества трасето на републикански път I-8 -Граница Сърбия - Калотина -Капитан Андреево в чертите на Свиленград, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Промяната се извършва по предложение на Агенция „Пътна инфраструктура” и общината, а целта е да се изведе транзитният трафик извън централната градска част 

Старото трасе на републиканския път в Свиленград, с дължина 2,525 км, преминаващо по улиците „Д-р Страшимир Дочков”, "Княз Борис I”, „Цар Симеон Велики” и бул. „България” става публична общинска собственост.

За публична държавна собственост се обявява участък от ул. „Сан Стефано” в града с дължина 2,582 км. По него минава новото трасе на републиканския път, като там се концентрира движението на тежки и лекотоварни автомобили и е свързваща отсечка с автомагистрала „Марица".

Предложенията за промени на собствеността касаят участъци, преминаващи изцяло по уличната мрежа на  Свиленград и не се налагат промени в списъка на общинските пътища. 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?