Следвайте ни

Вадят кокошките от трупната яма край Малево

viber icon

„Загробените до момента птици ще бъдат премахнати, а останалите умъртвени кокошки ще бъдат изгаряни в инсенератор“, съобщи областният управител д-р Стефка Здравкова пред жителите на с. Малево.

Въпреки че мястото, предложено още през 2017 г. от община Хасково и съгласувано от басейнова дирекция, е законно определено, наличието на параклис и зона за отдих около него не предполагат използването му за загробване, допълни още областният управител. Тя разясни, че след като е посетила лично фермата в с. Криво поле и след проведен разговор с министъра в оставка Десислава Танева и с изпълнителния директор на БАБХ проф. д-р Паскал Желязков  е взето решението животните, които са все още във фермата, да бъдат изгорени в инсинератор, а вече загробените да бъдат извадени от ямата. 

Във връзка с епидемичната обстановка Областният управител разпореди да бъдат изпратени писма до всички общини с искане за актуална информация за всички места с одобрени за загробване площадки в област Хасково.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Миро

Миро

27.04.2021 | 16:10

Имаше екарисаж ,по спомени нали? Какво стана с него? Много неща имаше,но имаше и хора специалисти по развалянето.Професия - "РАЗРУШИТЕЛ".Сега не можем и да строим.Можем да крадем.

Отговори
1 0
Зара

Зара

27.04.2021 | 13:53

Абе тия нещо много закъхарени ми се виждат.Или се праят,че умуват.

Отговори
1 0
Бонев

Бонев

27.04.2021 | 13:16

Първо се действа, после се мисли.Мисловният процес не е за всеки.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?