25

В Свиленград търсят кандидати да си построят дом

Община Свиленград набира кандидати за изграждане на жилища при облекчени условия. Това е новият модел на така наречените социални жилища, при който се учредява право на строеж без търг или конкурс, а еднофамилните жилища трябва да се изградят до 5 години от самите нуждаещи се. Заинтересованите могат да кандидатстват до края на т.м.

Общината предостави безвъзмездно урегулиран имот за строителството на жилищата, изработи инвестиционните проекти и издаде разрешение за строеж. Всичко това значително ще облекчи семействата в бъдещото им изграждане на собствен дом. Жилищата ще са на два етажа и ще разполагат с дневна, кухненски бокс, санитарен възел и помощно помещение на първия етаж, а на втория етаж две спални, гардеробно, санитарно помещение и балкон. Застроената площ на всяко жилище е 57 кв.м и разгъната застроена площ от 121,80 кв.м.

Задължително условие за всички, които имат желание да се включат в процедурата, е да не притежават жилищен имот или да не са прехвърляли такъв последните десет години, както и доходите им да не са достатъчни да покриват наемните цени на свободния пазар или да придобият жилище.

Сред критериите са броят на членовете на семейството, образованието и квалификациите на кандидатите, жилищните нужди и други. С приоритет ще бъдат млади семейства или семейства във фактическо съжителство, които вече трайно са се установили в общината.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
нема отърване

нема отърване

18.01.2022 | 15:02

пак мургавите са на линия

Отговори
2 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?