Следвайте ни

В Стамболово 2 г. полагат тръби, вода често няма

viber icon

Проблеми с водата има не само в Хасково, а и в Община Стамболово. Много са жалбите са липса на вода, съобщиха от Областна администрация. Там се работи по проект за реконструкция на водопроводната мрежа в селата Стамболово, Гледка , Голям извор,  Долно Ботево,  Зимовина и Царева поляна община, финансиран от ДФ “Земеделие “  с над 6 00 000 лева. 

При разглеждане на проектната документация в община Стамболово се установи, че проектът не е съгласуван нито с „Стамболово“ ЕООД, нито с ВИК- Хасково, което е настоящият оператор. 

Строителството продължава вече втора година, като непрекъснато има жалби за липса на вода и неустановен режим на водоснабдяване. Жалбоподателите съобщават и че дори когато не се извършват строителни дейности и няма работници на обекта, вода до домовете не се подава, каза още областният управител.

Преди да се влее в хасковското ВиК,  общината има собствен оператор. Общинското дружество натрупа сериозни дългове. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?