Следвайте ни

В Спахиево положиха цветя и венци пред единствения общ паметник на Ботев и Левски в България

viber icon

Националният празник Трети март отбелязаха в община Минерални бани. В краткото тържество по повод 143-годишнината от Освобождението на България взеха участие и малчугани от детска градина "Слънце” в общинския център, както и ученици от СУ "Христо Ботев” в село Караманци.

Церемонията се състоя пред паметника на Христо Ботев и Васил Левски в село Спахиево при спазване на всички противоепидемични мерки. Кратко слово произнесе Гинка Тенчева. Присъстващите засвидетелстваха своята почит към загиналите за свободата на България с едноминутно мълчание.

След това от името на общината бяха поднесени цветя пред паметника на двамата бележити революционери. "Да бъдем единни и заедно, както са Христо Ботев и Васил Левски", си пожелаха участниците в празника. За отбелязване е фактът, че единственият паметник в България, където Ботев и Левски са заедно се намира в село Спахиево.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?