Следвайте ни

В Райново се учат онлайн да отглеждат трюфели

viber icon

На 12 ноември 2020 година от 18:00 часа Народно читалище „Марица – 2008“, с. Райново ще проведе уеб базиран

Семинар за природощадящи земеделски практики и култивиране на трюфели ще се проведе на 12 т.м. от 18 часа чрез предаване на живо от събитието https://www.facebook.com/events/701580544099498. То е създадено  на страницата на читалището в димитровградското с. Райново  „Марица – 2008“  https://www.facebook.com/maritsa.raynovo.

Лектори на уебинара ще бъдат д-р Иван Калоянов, председател на НПО "Национален съюз на българските ловци на трюфели" и Тодор Тодоров, председател на НПО "Асоциация на производителите на култивирани трюфели в България".

Д-р Калоянов ще запознае аудиторията със съществуващата законова уредба към момента и с информация касаеща предстоящото приемане на Закон за трюфела. Доктор Калоянов е член на работната група по подготовката на закона. Ще бъде направен бърз обзор на състоянието на производството на култивирани трюфели в световен мащаб, както и добива от естествени находища.

Тодор Тодоров ще изнесе лекция за създаването на трюферни насаждения – изисквания към почвата и терена,  дървесни видове образуващи микориза с трюфелите, условия на отглеждане, видовете трюфели, които подлежат на култивиране и др.

При повишен интерес читалищното Настоятелство се ангажира да проведе допълнително събития по темата, съобщиха от Община Димитровград.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Лапай онлайн

Лапай онлайн

04.11.2020 | 16:36

Сега онлайн ако чожете да ми лапнете и трюфела ненадминати ще да сте

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?