Следвайте ни

В петък решават за новия „Почетен гражданин на Хасково“ 

viber icon

Дългогодишният преподавател и един от основателите на Немската езикова гимназия в Хасково Тереза Андонова да получи званието „Почетен гражданин“,  ще гласува на предстоящото си заседание ОбС. Припомняме, че предложението за това дойде от възпитаници на гимназията.

Тереза Андонова започва преподавателската си дейност през 1970 г. и е сред първите, които поставят началото на чуждо езиковото обучение в града. Назначена е като учител на експериментален  випуск в Руската гимназия, а  малко по- късно се създава и Немската езикова гимназия. Освен любим учител, дългогодишен преподавател, тя е носител на наградата „Неофит Рилски“.  Очаква се съветниците да й присъдят званието, което ще й бъде връчено на 8 септември – Деня на Хасково. 

Съветниците ще решават и  кои учители ще получат тазгодишното звание за заслуги към образованието и културата. Сред няколко кандидати за тях, комисията е избрала четирима. За категорията предучилищно образование това е Веселина Петрова от Детската градина по изкуствата. Учителят по руски език Диана Желязкова е предложението в начален и прогимназиален етап. Инж. Станимир Даскалов, преподавател по информатика в ПГДС „Цар Иван Асен I“ е отличен в категорията за гимназиално образование. 

Художникът Даниел Русев, който работи с млади таланти, е предложението за принос към културата.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (2)

Василев

Василев

19.04.2021 | 09:38

Предложението е за заслуги към образованието и културата.

Отговори
1 0
Василев

Василев

19.04.2021 | 09:36

Предлагам и Петьо Лилов посмъртно.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?