25

В кампания в Димитровград митничари и кучета търсят дрога на площада

С концерт на Торино и Пашата " тийнейджъри в Димитровград ще заявят "Не сте сами срещу наркотиците“ .
На 11 юни отдел „Борба с наркотрафика“ на Агенция „Митници“ ще гостува на община Димитровград с кампанията #НЕ СТЕ САМИ, която запознава учениците с опасностите от употребата на наркотици. Събитието е под патронажа на кмета на Димитровград Иво Димов и се провежда по повод 26 юни - Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества. 
Началникът на отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция „Митници“ Стефан Бакалов ще  представи интерактивна презентация и ще запознае учениците от различни димитровградски училища с опасностите от различните видове наркотици, както и с последиците от употребата им. 
Непосредствено след това на площад „България“ митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ и обучени митнически кучета ще демонстрират пред децата тактики за претърсване на багаж и откриване на наркотици.
Кулминацията на събитието ще е в 16 часа на голямата сцена на площада с концерт на специалните посланици на каузата Торино и Пашата. Латино кралете на модерната българска музика застават убедено зад антидрога инициативата на Агенция „Митници“ и ще се включат активно и в другите сегменти от събитието. Своята подкрепа за посланието „Не сте сами срещу дрогата“ дава и актьорът и музикант Иван Тишев. 
В събитието участие ще вземат и директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов, кметът на Димитровград Иво Димов и изпълнителният директор на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?