Следвайте ни

В „Хисаря” доживяха детска площадка 

Парите за единствената спортна придобивка в  квартала, са от общинския бюджет 

viber icon

 

Площадка за детска игра и спорт имат вече жителите на хасковския кв. „Хисаря”. Хората не могат да й се нарадват, тъй като тя е единстветата им модерна придобивка. Детска площадка тук никога не е имало, а в района, където още има руини от съборените по време на т.нар. „Възродителен процес” къщи, липсват и много други неща. 

Мястото за спорт и игра е до единствения панелен блок. То разполага с катерушки, пейки,  малко игрище за баскетбол, има още тенис на маса и от няколко дни е любимо място за игра. Заместник- директорът  на „Екопрогрес“ Гюнай Юсуф се ангажира да намери вариант да бъде изградено осветление за новата зона за отдих.

Площадката е една от 8-те, който се правят с пари от общинския бюджет. В него бяха предвидени 520  лв., след обществените поръчки инвестираната сума е около 373 155 лв., съобщи кметът Добри Беливанов, който заедно с наместника на квартала Айсел Емин присъстваха на символично откриване. 

 

Готови са общо 6 площадки от общинския проект. На тези до „Добруджа” и в кв. „Каменни” остава да се монтират уредите, така че скоро ще бъдат завършени.   

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?