25

В Хасковско: Над 500 полицейски служители охраняват вота в неделя 

Над 500 полицаи, жандармеристи, пожарникари ще се включат в охраната на обществения ред и изборните секции за вота на територията на област Хасково. До приключването на изборите, на публични места и в районите на секциите ще има засилено полицейско присъствие и мобилни екипи, съобщиха от областната дирекцията на МВР. 

В дирекцията са сформирани оперативни щабове,  които ще поддържат непрекъснат контакт с всички организации, имащи отношение към вота. Изготвен е план за засилени мерки за охрана на обществения ред в областта преди, по време и след приключването на изборите  

В изборните помещения няма да бъдат допускани лица с поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени лица или хора носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.  Охраната на изборните места приключва след края на изборния ден, по указание на председателя на съответната избирателна комисия.

Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?