Следвайте ни

В Хасковско: Излекуваните повече от новите с COVID-19

viber icon

Излекуваните от COVID-19  са повече от  регистрираните нови за последното денонощие в Хасковска област. Регистрирани 51, излекуваните са 85. За съжаление починалите са 6-ма.

Нови огнища са открити в социални заведения, този път в Димитровград. От направените 66 проби 13 са отчели положителен резултат. От Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания „Дъга” са изследвани 14 потребители и 14 от персонала, от които положителни са шестима потребители и петима персонал. В Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост са изследвани 10 души персонал и 15 души потребители, от които положителни са 2-ма потребители.  В Защитено жилище за лица с умствена изостаналост са изследвани 5 души персонал и 8 души потребители, чиито тестове са отчели отрицателен резултат.  Общо Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 3681. Хоспитализираните са 172. На домашно лечение са 1599 души,  излекувани са 1709 души.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?