Следвайте ни

В Хасковско: 180 с COVID-19 в болница, 1457 се лекуват у дома 

viber icon

Плавно се увеличават настанените в болници в хасковска област с коронавирус и са 180, според данните на Областния щаб. За последните 3 дни те са били 162, 172 и 178. 

Само два са случаите за послeдното денонощие. Въпреки че по традиция през уикенда пробите са по.- малко, новорегистрираните са малко и може би мерките дават резултат. Новооткритите са от община Димитровград. Според националната система, в областта за последното денонощие няма нови случаи. Разминаването не е за пръв път.

Отново обаче 3-ма са починалите, като тенденцията се оказва трайна. Това са мъже на 72 и 76 години, както и 80-годишна жена, всички от община Хасково. С тях погубените от вируса са 145.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково, са 2777.  В лечебни заведения извън областта се лекуват - 21. На домашно лечение са 1457 човека, под карантина са 869, излекувани са 995 човека. 

          

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?