25
Следвайте ни

В Хасково стягат протест срещу зеления сертификат

viber icon

Протест срещу противоепидемичните мерки, които влизат в сила от утре, организират в Хасково.  Насрочен е за 17 часа на пл. „Свобода“, в събота. 

Организаторите обявиха, че  няма да допуснат протестът да се политизира. В него от профилите си във Фейсбук обявяват, че ще се включат хора от различни сектори- адвокати, икономисти, ресторантьори и дори лекари.

Както вече е известно, от утре всички дейности, които се извършват на закрито, ще се извършват само при наличието на зелен сертификат - завършен цикъл на ваксинация, преболедуване, наличие на ПСР тест в рамките на 72 часа или антигенен в рамките на 48 часа. На практика заведенията, театрите, музеите, галериите и др. могат да работят само, ако и персоналът, и посетителите имат сертификат.

В общините с 14дневна дневната заболеваемост от над 750 на 100 хил. население, ще бъдат преустановени присъствените учебни занимания.  За Хасковска област заболеваемостта е 301 на 100 000 души и попада в червената ковид зона.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Диди

Диди

20.10.2021 | 17:12

И в Югославия вече ще изискват зелен сертификат. Тия на коя планета живеят? Във видинска област беше най-голям процент на неваксиираните, на антиваксърите, а сега са го закъсали яко.

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?