25
Следвайте ни

В Хасково се размечтаха: Хирургическият блок става за Педиатрия  

viber icon

Неразбориите около специализираната детска болница у нас накараха хасковлии да се сетят за недовършената сграда на Хирургическия блок. Повече от 40 г. сградата стърчи до МБАЛ- Хасково и жителите на града отдавна  я приемат като грозен елемент от пейзажа, след като през годините няколко опита тя да бъде довършена и използвана, се провалиха. 

Не е задължително националната детска болница да е в столицата, в Хасково има 9- етажна сграда с огромен двор, която е подходяща за това, смятат потребители във Фейсбук. Други просто напомнят, че блокът е  поредната недовършена сграда от социализма, в която са хвърлени много пари. 

Строителството на Хирургическия блок започна през 80- те години на м.в., но скоро след това обектът е замразен. Днес той е собственост на общината.  За собствеността тя води дела с МБАЛ- Хасково, които спечели през 2015 г.

Преди години Община Хасково искаше да продаде сградата, към нея имаше и инвеститорски интерес от английска компания. Нищо не се реализира и сградата продължава да стърчи недовършена и да се превръща в дъвка във всяка  предизборна кампания.  Според оценката преди 10 г.  тя  струва  9.7 млн. лв. Днес  не е ясно дали струва толкова и дали може да бъде използвана. Тъй като е на повече от 40 години е трудно да се направи оценка възможно ли е да се превърне в модерна болница или е по- евтино да се разруши.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?