Следвайте ни

В Хасково се оплакват от 10-годишна клоака, областният управител инспектира района

viber icon

От незаконно 10-годишно сметище край блок №42 се оплакаха на областния управител Минко Ангелов жители на квартал "Орфей" . Той и заместникът му Мартин Узунов инспектираха ул. "Акация“ №3, където е откъсната част от улицата.

Там от спукана магистрална канализация се стичат отпадъчни води с дебит на река, които минават няколкостотин метра  през дворовете на хората. Каналът се ползва и за всякакви отпадъци.

"Този проблем е от години, казаха възмутени съседи, които се притесняват, че участъкът може да пропадне след известно време и да създаде опасност и за сградата", оплакаха се жители от района.

Хората, през чиито дворове се стичат мръсните  води,  споделиха, че при обилен дъжд водата прелива и наводнява част от постройките. Също така ​при високите температури през летния сезон  ​мръсните води може да се появят зарази. Притесняват се и за децата си.

Жителите настояват да се спре хвърлянето на отпадъци и искат компетентните институции да се погрижат да бъде извозен изхвърления материал, събиран с години. Те също така искат да се налагат глоби на нарушителите, за да не се превръща пространството зад блок отново в сметище. 

.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (2)

Василев

Василев

29.06.2021 | 21:36

Кои изхвърлят?Как може тези лица да се научат да живеят ..? Никой не е успял, досега.

Отговори
2 0
Филип

Филип

30.06.2021 | 09:33

Те си живеят в своя свят. Никой не ги закача защото срещу определена сума пари гласуват за определена партия.И правят каквото си поискат.Станалаи са арогатни без да се съобразяват с норми и порядки.Животът в махалата няма нищо общо с този,който го живее обикновения човек. Общото е,че и там има много бедни и шепа богати.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?