Следвайте ни

В Хасково продължава социална услуга за възрастни и хора с увреждания

viber icon

Социални асистенти продължават да  предоставят мобилни услуги до дома с цел ограничаване контактите между хората. Подкрепата е за лицата, които са уязвими и застрашени в най–голяма степен от COVID – 19, съобщиха от кметството.

Целева група са възрастни над 65 г., с ограничения или в невъзможност за самообслужване. От услугата могат да се възползват още самотно живеещи възрастни хора, които имат необходимост от подкрепа, лица над 18 г. с увреждания и техните семейства, както и поставени под карантина от здравните власти.  

"При необходимост от закупуване на хранителни продукти, лекарства, извършване на неотложни административни услуги, са налице горещи телефони: 0884 619 636 и 0884 156 635. Покупките се извършват със средства на гражданите, поискали доставката", допълниха от местната администрация.

При извършване на служебните си ангажименти, служителите на ​община Хасково спазват всички противоепидемични мерки за лична и обществена защита. "Услугата се извършва единствено от ​община Хасково, за да се избегнат всякакви опити за злоупотреби и измами от страна на недобросъвестни граждани", подчертаха от кметството.  

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?