25

В Хасково на 26 места  поставят агитационни материали за предстоящите избори 

На 26 места в Хасково кандидатите, партиите, коалициите, и инициативните комитети, могат да се поставят агитационни материали за предстоящите избори. Плакатите мога да се поставят от 00:00 ч. на 24 май до 24:00 ч. на 21 юни на специално поставените от Общинска администрация дървени и метални табла и цилиндрични тела на следните места: Това гласи заповед на кмета Станислав Дечев.

По селата кметовете и наместници определят със своя заповед местата за поставяне на агитационни материали на територията на населените места.

Забранява се поставянето на агитационни материали в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която се  гласува. Не може да се поставят на автобусните спирки и електрическите стълбове, както и използването на държавния и общински транспорт за предизборна агитация. Забранена е предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински  предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала, гласи заповедта. В нея се напомня, че поставянето в агитационните материали на герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и на религиозни знаци или изображения, както и унищожаването на агитационни материали.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?