25

В Хасково: Дават 2500 лв. на готвач, до 1600 лв. на строителен специалист

Хасково е на дъното по размер на заплатите. Средната брутна заплата в областта е 1263 лв. , като е близо с 640 лв. по- ниска от средната за страната. Ниското заплащане на труда е една от причините за липсата на кадри. 

Така за някои позиции се предлагат възнаграждения, които доближават тези в столицата, където според НСИ, средното възнаграждение е около 2600 лв. Не са малко вакантните позиции за готвачи в Хасково, като предложението е 2500 лв. заплата. Търсят се също помощник- готвачи, салатиери, пицари и др. за работа в кухня. Традиционен е недостигът на сервитьори, като според обявите, заплатите са около 2000.  

В същото време за специалисти в строителния надзор, които също не са много като кадри в областта, се предлага заплата между 1200 и 1600 лв.

Както не веднъж сме писали,  средната заплата в частния сектор е по- ниска от тази в обществения, където все има недоволство от възнагражденията. В момента в НОИ- Хасково има свободна позиция за старши инспектор по осигуряването, а заплатата е между 1200 и 1900 лв. Няколко са вакантните позиции за офис сътрудници и специалисти „човешки ресурси”, като предлаганата заплата е около 1200 лв., показа нашият преглед по сайтовете за работа.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?