Следвайте ни

Шият защитни облекла в Димитровград

Хората над 60 г. в общината пазаруват храна и лекарства от 8.30 до 10.30 ч.

viber icon

Производство на защитни облекла започва фирма в Димитровград. Предпазните средства ще са  за екипите, работещи навън за доставката на храни и лекарства за нуждаещите се и за тези, които дезинфекцират. Това съобщиха от кметството в Димитровград.

"Напомняме на всички самотно живеещи възрастни и болни хора, че общината осигурява доставка на стоки от първа необходимост и лекарства до дома им. Телефонът, на които могат да се обаждат нуждаещете се е 0885 622634 всеки ден от 9  до 16ч.",  допълниха от администрацията на кмета Иво Димов. 

От полунощ снощи са в сила по-строгите мерки въведени от Националния кризисен щаб свързани с извънредното положение. Тяхното спазване ще създаде известни неудобства, но има за цел да ограничи  неоснователните пътувания и рисковете произтичащи от тях.  
Важно е да се знае от гражданите, които искат да предприемат пътуване, че на входа за Хасково и всички областни градове са изградени контролно-пропусквателни пунктове и без основателна причина няма да могат да пътуват. 
Със заповедта на министъра на здравеопазването се преустановяват посещенията на паркове, градини, спортни площадки на открито и закрито и др. Собствениците на домашни любимци ще имат възможност да ги разхождат, спазвайки стриктно указанията на компетентните органи.   
 
В същата заповед е регламентирано, че в часовете от 8.30 до 10.30 часа само хора над 60г. ще могат да посещават хранителните магазини и аптеките. В останалите часове ще могат да пазаруват хората до 60г. Мерките имат за цел да разделят потока  от по-рисковите и уязвими от заразата групи с останалата част от обществото. 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Женят се едно друго братчеди

22.03.2020 | 06:59

Забравих и това умеят..! (Проста, грозна и лоша...!)

Отговори
0 0

Ами там друго не умеят..!

21.03.2020 | 14:01

Поне да имат работа..!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Как ви се отразява извънредното положение?