25

В Димитровград се поклониха пред паметника на Капитан Петко войвода

Десетки граждани и официални гости се стекоха при паметника на Капитан Петко Войвода в Димитровград, за да отбележат 114 години от Независимостта на България. Програмата започна с изпълнения на Забавно-духов оркестър,  след което бе предвидена   художествено-документална програма с участието на ученици от СУ "Любен Каравелов" и ПЕГ "Д-р Иван Богоров", певческия хор на клуб "Наука" и обичаниS народния изпълнител от село Злато поле Тенчо Тенчев.  

С поднасяне на  венци и цветя пред паметника на Капитан Петко войвода димитровградчани изразиха своята признателност към делото на Независимостта.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Поклон,

Поклон,

22.09.2022 | 19:33

на този Велик Българин! Негова е заслугата Родопите да са в България, противопоставил се с авторитет и боен опит на ингилизът /Сенклер / Станислас Греам Бауер Сенклер или Хидает паша е британски офицер и дипломат. Преминава на турска служба и е водач на мюсюлмански бунтове в Средните Родопи през 1878 г. /. От страната, на която чуждо поклонниците днешни политици и "мисирките и мисирите" от слугата "четвърта власт" оказаха прекомерно внимание, за едно погребение. Но дядо Славейков, е бил провидец в "Не сме народ" още преди сто години.

Отговори
1 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?