Следвайте ни

В Димитровград с най- висок резултат от Външното по математика

Успехът на десетокласниците в Хасковска област е под средния за страната

viber icon

Резултатите на учениците от Хасковска област от Националното външно оценяване по БЕЛ и математика са далеч от най- високите в страната. Водещи са в смолянската община Неделино с 61 точки от възможни 100. Учениците в областта не се доближават до връстниците си от водещите икономически центрове като Варна (52 точки), Пловдив, Велико Търново и Стара Загора (51 точки). Това показва анализ на ИПИ на резултатите от изпита след 10. Клас. Анализа вижте тук.

Според тях най- високият по БЕЛ  в областта е в Община Димитровград с 44.2 точки, следван от Хасково с 43 точки. Най- нисък е резултатът в Симеоновград – едва 19.7 точки.

По математика най- добре се представят  учениците в Свиленград д резултат от 27. 4 точ ки, следва Хасково и Харманли с по 23.9 и Димитровград с 22.5 точки.

Както се вижда тези резултати са далеч от най- високите в страната.

Общинските данни са агрегирани въз основа на публикуваните в портала за отворени данни средни стойности на ниво училище. Средният брой точки на ниво община съответно е равен на средния резултат на училищата в нея, претеглен с броя на явилите се ученици на двата изпита. При прегледа на данните трябва да се има предвид, че колкото по-малък е броят явили се ученици, толкова е по-голяма вероятността средният резултат в конкретната община да варира значително от година на година, и е възможно сред водещите да се нареди малка община, където са се явили няколко добре подготвени ученици. Обратно - големите общини, където ежегодно се явяват голям брой ученици в общия случай запазват относително постоянни резултати.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?