25

В Димитровград погват търговци, които ползват съдовете за разделно събиране

Търговските обекти в Димитровград вече не могат да се възползват от изградената от Общината система с цветни съдове за разделно събиране на отпадъците от опаковки. Това бе компромис, тези съдове са предназначени за домакинствата, а не за магазини и  производствени обекти, съобщиха от Община Димитровград.

По закон фирмите трябва да имат договор или писмено споразумение  с организации за оползотворяване на разделно събраните отпадъци. Те се съхраняват на територията на съответния обект до предаването им за  оползотворяване или рециклиране. 

В тази връзка започват проверки по търговските обекти в Димитровград. От фирмите ще се изисква договор или писмено споразумение за отпадъците. 

Със Заповед на кмета Иво Димов е назначена комисия, която да извършва проверките и връчи предписания на търговските обекти където е необходимо. 

Ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение на основните конфликтни точки на територията на града, в които се констатира нерегламентирано струпване на отпадъци от опаковки от търговски обекти около точки за разделно събиране. 

Санкциите за нерегламентираното използване но съдовете са от 3000 до 10 000 лв., допълниха от Общината

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 6 оценки
4.3/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Анонимен

Анонимен

12.01.2024 | 19:36

Защо камери слагат,да сложат достатъчно контейнери за събиране на смет и задачата е решена.Сега ще си изхвърлят боклука на улицата ли?

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?