Следвайте ни

В Димитровград подадоха първата годишна данъчна декларация до НАП-Хасково

viber icon

Първата годишна данъчна декларация за доходи и дължими данъци върху тях, подадена чрез "Български пощи" е приета на гише в Димитровград, съобщават от офиса на Националната агенция за приходите.

Общо в 8 пощенски станции региона се подават декларации за доходите на гише срещу входящ номер при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. При подаването служителите на пощите извършват проверка на задължителните реквизити за вписване - име на лицето, ЕГН, адрес, телефон или имейл за обратна връзка, подписи на обозначените места. Тази година, заради извънредното положение в страната, свързано с COVID-19, служителите на „Български пощи“ бяха обучени в приема на данъчни декларации електронно, уточняват от офиса на НАП в Хасково.

Осемте станции, в които на гише може да се подадат годишни данъчни декларации по чл.50 от Закона за данъците върху доходите на физически лица са в общините Хасково, Димитровград, Харманли, Симеоновград, Свиленград, Любимец, Тополовград и Ивайловград.

400 жители от област Хасково вече декларираха доходите си от миналата година. 305 от тях или 76% са го направили чрез електронните услуги, които предоставя НАП – с електронен подпис или персонален идентификационен код. След няколко седмици притежателите на ПИК ще имат достъп и до предварително попълнена данъчна декларация, в която ще са отразени всички техни доходи, за които има подадена информация в НАП.

Повече информация относно декларирането на доходите може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?