25

В Димитровград партиите се разбраха за СИК 

На територията на община Димитровград броят на избирателните секции е 90, членовете на СИК ще са  740.  Най-много -  150 места в тях ще има  "Продължаваме промяната", следвана от "ГЕРБ-СДС" с 136 места, "ДПС" ще има 94 места. Коалиция "БСП за България" , ПП "Има такъв народ", Коалиция "Демократична България-Обединение" и ПП "Възраждане" ще разполагат с 90 места в секционните комисии.

Това стана ясно на днешните консултации, на които партиите приеха предложението кмета Иво Димов и секретаря на общината Венета Колева. 

Местата в ръководствата на СИК и местата за членовете се разпределят по изчислителната процедура към методическите указания за определяне съставите с решение на ЦИК. Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в СИК. Председателят, заместник-председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

Съгласно решение на РИК - Хасково, в община Димитровград 55 избирателни секции ще бъдат с по 9 члена и 35 избирателни секции с по 7. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?