Следвайте ни

В Димитровград партиите се разбраха за секционните комисии

viber icon

Представителите на партиите и коалициите в Димитровград се разбраха днес за състава на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящия на 4 април вот за народни представители.

На проведените консултации кметът на община Димитровград Иво Димов и секретаря Венета Колева запознаха представителите на парламентарно представените партии с предложението за формиране на СИК.

На територията на община Димитровград броят на избирателните секции остава 91. 753 ще са членовете на секционните комисии тук. Най-много - 268 места в тях, ще има ПП ГЕРБ, следвана от БСП със 197 места. С по 91 места в комисиите ще разполагат "Обединени патриоти“ , ДПС и ВОЛЯ. 15 места ще има "Демократична България -Обединение".

Съгласно изчислителната процедура към методическите указания за определяне съставите на СИК, ПП ДПС, КП "Обединени патриоти” и ПП ВОЛЯ получават по един член във всяка секционна комисия на територията на общината. Коалиция "Демократична България, представени само в Европейския парламент получават до 2% от общия брой членове на СИК за цялата община.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?