Следвайте ни

В Димитровград обсъждат проблемите на хора с деменции

viber icon

Димитровград ​е домакин на  информационни събития, посветени на темата за подобряване на услугите за ​хората с деменция, съобщиха от кметството.

Организатори са "Състрадание Алцхаймер България", Гражданско сдружение "Алцхаймер-България" и община Димитровград. Те ще проведат семинар в зала "Гросето" на 20 юли - вторник, от 10 часа.

Ще участват представители на местната власт и организации, работещи в социалната и здравната сфера, както и близки на хора с деменция. Ще бъдат представени доклад с добри практики от Европа и концепция за специализиран Дневен център и други, свързани услуги в общността за лица с Алцхаймер и други форми на деменция. 

Целта  е свързана с належащата нужда от приемането на ефективни социални политики за подкрепа на семействата на лица с деменция в страната.​

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?