25

В Димитровград днес почетоха паметта на Апостола на свободата 

151 години след саможертвата на Апостола на българската свобода Васил Левски, десетки димитровградчани се преклониха пред паметта на идеолога и създател на Вътрешното революционно движение. Поклонението пред паметта и святото дело на най-емблематичната фигура на българското освободително движение и радетел за "чиста и свята република" се състоя пред бюст-паметника на Левски в парка до едноименното училище, което днес чества своя патронен празник. Венци и цветя в знак на признателност  поднесоха кметът на Димитровград Иво Димов, народният представител Катя Панева, председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева, заместник-кметът Яшо Минков, общински съветници, кметове на населени места, ръководители на учреждения, ученици и граждани.

Преди това общоградското честване започна с Церемония по издигане на националното знамето в двора на ОУ „Васил Левски” с участие на военно формирование от поделение 52740 - Хасково.

"Много думи са казани за делото на Васил Левски, давани са десетки примери с живота и саможертвата му, най-ценното обаче са заветите, които ни е оставил. Вече 151 години той живее във всеки от нас. Демокрацията, която днес приемаме за даденост положи своите основи в идеите на Апостола. Неговото дело ни завеща една свободна и силна България", каза в словото си кметът на община Димитровград Иво Димов. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?