25

В Димитровград  дават до 5000 лв. за озеленяване на междублоково пространство 

Конкурс за набиране на проекти от граждани за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки, които ще бъдат подпомогнати с  до 5 000 лв., обяви Община Димитровград. Възможността се дава вече 11 г., срокът за подаване на проектите е 31 август. Одобрените ще са ясни 10 дни след това. 

 Целта на конкурса е да се подобри градската среда,  естетичния вид на междублоковите пространства, както и гражданите да се ангажират с  опазването на зелените площи в града.

За да се получи подкрепата е необходима регистрация  по Закона за управление на етажната собственост.

Дейностите по проектите, които ще бъдат финансирани могат да включват благоустрояване под формата на: почистване и възстановяване на неподдържани терени, озеленяване, създаване на зони за отдих в междублокови пространства, монтаж на беседки, пейки, кошчета за отпадъци, детски съоръжения, спортни съоръжения и др. паркова мебел.

Недопустими за финансиране дейности са: подмяна на настилки около жилищни сгради, изграждане на паркинги и др. строителни дейности.

Оценяването се извършва от комисия, назначена със Заповед на Кмета на Община Димитровград. Финансовите средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград на домоуправителите след приключване и одобрение на дейностите по проектите, и отчитане с необходимите документи. 

Подробности вижте тук

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?