Следвайте ни

Увеличават се празните търговски площи в Хасково 

viber icon

Увеличават се търговските площи в Хасково, твърде  много от тях обаче са незаети отдавна, а причината не е само ковид кризата, а това, че са повече от реалните нужди на града, смятат брокери. 

На практика няма нова сграда без незаети помещения  в нея. Такива не лисват дори в районни, в които е съсредоточена търговска дейност. Това важи и за супер центъра, както и за широкия център, където се търсят наематели на много имоти, подnодящи за магазини, ателиета, салони и др.  Много от тези над реката също са празни.

 

Значителна част от имотите се продават, като средната цена е около 1500 лв. на кв. метър, но има и доста по- скъпи, показа наша проверка. 

За 35 000 лв. може да се купи магазин с площ от 21 кв. м в района на Зеленчуковия пазар. За магазин в новопостроена сграда в кв. „Каменни“ се искат 1760 лв. на кв. В центъра пък  има магазини,  които се предлагат за около 1000 лв. на квадрат, както и такива, чийто квадратен метър е близо  2 000 лв.

Никак не са малко тези, които се отдават под наем, също от доста дълго време. Наемите започват от 150 лв. на месец, като не става въпрос  само за  кварталите,  и подминават 500-600 лв. Разбира се зависи от размера, състоянието и локацията на помещението. 

В топ центъра магазин може да се намери от 450 до 1000 лв. месечен наем.  В комплекс „Веспрем“  магазин, покрай който минава голям поток от хора, се отдава на 400 лв. В квартала има помещения и за 250 лева. Не лисват и такива, на които от дълго време се търси наемател или купувач. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

20.01.2021 | 18:29

То хубаво магазини, ама някой трябва и да купува. Нали така. Хасково се е свил до към 35хил.жители.А беше 75- 80хил. Пенсионери, тук-там някой младеж и основно м.....ли.Всичко що е с акъла си е в чужбина.Е ,кой да купува?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?