Следвайте ни

Увеличават се настанените в болници с COVID-19 

viber icon

Броят на настанените в болници пациенти с коронавирус се повишава през последните седмици. 90 се лекуват в здравни заведения, като се настаняват само пациенти с дихателна недостатъчност. Шестима пациенти са на вентилация, двама на неинвазивно лечение и четирима на интубация. Това съобщиха по време на онлайн заседанието на Щаба директорът на хасковската болница д-р Георги Гелов и колегите му от останалите, в които се приемат пациенти с COVID- 19. 

Че има увеличен натиск при, дни коментира и завеждащият Инфекциозното отделение в хасковската болница д-р Красимира Кинова.

За периода от 9 - 12 февруари 2021 г. са поставени общо 478 ваксини срещу вируса. От тях 264 от тях са на педагогически и непедагогически персонал, 50 на медицински лица. 124 от ваксините са втора доза. 

Директорът на ОД на МВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков каза, че в дните от 8 до 14 февруари са извършени проверки на 691 лица под карантина. Проверени са били 252 търговски обекта и са издадени 63 акта за нарушения. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?