25

Уважавани архитекти оценяват проектите за Водната кула

Едни от най-уважаваните архитекти в страната ще оценяват проектите за обновяване и преустройство на Водната кула в Димитровград, съобщиха от Общината. 

Председател на журито е Владимир Милков - председател на Камарата на архитектите в България. В комисията са проф. д-р  Тодор Булев – председател на Съюза на архитектите в България, д-р  Анета Василева от Университета по архитектура и геодезия - София, катедра „История и теория на архитектурата”, д-р Мила Никифорова от Университета по архитектура и геодезия - София, катедра „Градоустройство”, Нина Танчева – председател на РК на КАБ-Хасково, инж. Снежа Янева-Жекова – председател на Районната колегия в Хасково на Камарата на инженерите в инвестиционното планиране и главният архитект на община Димитровград Елисавета Георгиева.

Преди дни изтече срока за подаване на проектни предложения за идейно развитие на Водната кула. До 23 февруари гражданите  гласуват за предпочетения от тях проект на специално създадения за целта сайт.  На 24 февруари  в зала „Гросето" пред журито на конкурса ще бъдат представени проектите. В 16 ч. в петък ще бъдат обявени и наградени победителите. Тогава ще бъде открита и изложбата с проектите.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?