25

Управници, политици и граждани се поклониха пред подвига на Ботев в Хасково

 

С тържествен ритуал в Хасково бяха отбелязани 147 години от гибелта на Христо Ботев, дал живота си за свободата и независимостта на България. 

Церемонията се проведе пред бюст-паметника на националния герой до ОНЧ „Заря“ . Тържественият ритуал започна с почетен караул от Военно формирование 52 740 под музикалния съпровод на Духовия оркестър. Венци и цветя бяха поднесени от официални лица, представители на партии и граждани. Сред тях бяха областния управител Красимир Ангелов и кметът Станислав Дечев. 

До паметника бяха поставени камък от връх Вола и пръст от козлодуйския бряг.  Камъкът е предоставен от  о.з. инж. Георги Герасимов, който е служил в Узунджово, а пръстта - от д-р Теодосий Андровски.

 

Десетки граждани се стекоха днес пред бюст-паметника на Христо Ботев в парк "Освобождение" в Димитровград, за да се поклонят в знак на признателност пред героите загинали за Свободата и независимостта на България. Деца бяха почетен караул от гвардейци пред паметника на революционера.

 

Възпоменателната церемония се състоя пред паметника на Христо Ботев на пл. „Възраждане“  и в Харманли. Учениците от ОУ „Иван Вазов” изпълниха стихотворението „Борба“ написана от поета-революционер Христо Ботев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?