112
Следвайте ни

Умряха петима с коронавирус, 116 са заразени в Хасковска облласт, 93-ма ученици под карантина в Димитровград

viber icon

Умряха петима с COVID-19 вчера, новите заразени в региона са 116. Настанените в болници за лечение са 220. Това съобщиха от Областния кризисен щаб.

Починалите са жена на 94 г. от Хасково, мъж на 74 г. от  Харманли, 76-годишен от Тополовград,  42-годишен от  Свиленград и 68-годишен от Димитровград. Само последният няма придружаващи заболявания. Всички останали са със сърдечни проблеми а и двама от тях имат и диабет.

Новите болни с коровавирус  са от Хасково, Харманли, Димитровград, Свиленград, Любимец, Тополовград, Стамболово, Маджарово и Ивайловград. 

Сред положителните тестове са учителка от ОУ ”Алеко Константинов” в Димитровград и там под карантина, според Областния кризисен щаб, са поставени 93-ма ученици от шестите класове. Зааразен е и първолак  от ОУ „Никола Вапцаров“ в  Хасково, където под карантина е поставени класът и учителка. С коронавирус са  Санитар от лечебно заведение за болнична помощ, двама потребители от Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Димитровград. Там под карантина са 13 потребители и 15 души персонал.

С COVID-19 са и двама обитатели в Център за грижа на лица с различни форми на деменция в Димитровград, карантинирани са 7 потребители и 14 души персонал.

Общо 13 539-ма са диагностицирани с коронавирус в региона от началото на пандемията, излекуваните са 10 488, а починалите са 875-ма.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

26.10.2021 | 09:50

В една демократична и правова държава всеки има право на избор, касаещ ваксинирането. Но когато в болниците нямат места и лекарите изнемогват,и починалите се увеличават .Тогава какво правим? Имаме глави на раменете си, които би следвало да не служат за закачалка на шапките.Времето ще покаже,може след след години,но ще покаже. Тогава!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?