112

Улица „Македония“ в Хасково вече е с нов асфалт

Приключи асфалтирането на ул. „Македония“ в Хасково. С това завърши и цялостното обновяване на отсечката, съобщиха от кметството. 

Проектът стартира с подмяна на стария компрометиран водопровод на улицата.  Допреди година, заради честите аварии и старата мрежа, живеещите в района често нямаха вода, а до високите етажи на кооперациите тя въобще не достигаше. 

Първата крачка за трайното разрешаване на този проблем, беше направена в началото на 2021 г. Тогава МРРБ предостави на Община Хасково 529 000 лева за смяна на 1250 метра водопровод на ул. „Македония“, в участъка  от бул. „Освобождение“ до бул. „Васил Левски“. Работата по смяна на водопровода на ул. „Македония“ започна през  2022 г. След приключването на дейностите по новата водопроводна мрежа и направените отклонения Община Хасково със собствени средства извърши ремонт на тротоарите и пътната инфраструктура.

 Последният етап от обновяването на улицата е асфалтирането на пътното платно. Предстои на ул. „Македония“ да бъде положена пътна маркировка.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?