Следвайте ни

Ужилиха 2 хасковлийки с 15 700 лева

viber icon

ХАСКОВО, Марица

Телефонни измамници ужилиха с общо 15 700 лева две възрастни жени в Хасково, въпреки течащата в момента превантивна кампания, съобщиха от полицията.

По-голямата сума - 14 000 лв., е отмъкната от 68-годишна. С жертвата се вчера свързал мошеник. Представил се за криминалист и поискал съдействие за залавянето на престъпници. Доверчивата хасковлийка получила инструкции да постави солидната сума в найлонов плик и да я остави на прага пред входната врата на къщата си. Жената чинно изпълнила указанията и се разделила със спестяванията си.

Ден по-рано по същата схема била подлъгана 79-годишна старица. Мнимо ченге я убедило да пусне в контейнер със смет торба с 1700 лв. и златните си бижута. По случаите са образувани досъдебни производства. Работата по установяване на извършителите продължава.

Както вече писахме, 5000 стикера с надпис "Измама!!! Не давай пари, първо провери!" разпространяват от понеделник съвместно община Хасково и служители на полицията. Акцията е насочена срещу телефонните измамници и ще обхване предимно възрастните хора. Идеята е стикерите да бъдат залепени на телефонните им апарати за да им напомнят, че злонамерени хора, могат да се опитат да им вземат пари чрез измама.
3 хиляди стикера ще бъдат предоставени на кметовете на селата в община Хасково, 1000 ще раздадат районните инспектори, останалите са предвидени за сдруженията на инвалидите и диабетоболните, както и за различни рискови групи.
По информация на ОДМВР-Хасково тази година в общината са регистрирани 26 телефонни измами./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?