Следвайте ни

"Уинчестър" на Капитан Петко Войвода показват в музея

viber icon

Eдинствената запазена пушка на Капитан Петко Войвода- "Уинчестър", модел 1866 г., ще бъде показана за пръв в Хасково. Оръжиeто е част от изложбата, която се открива утре в Регионалния исторически музей в Хасково. Временната експозиция е посветена на 175 години от рождението на Петко Каракирков (Киряков).  Събитието се организира съвместно с РИМ "Стою Шишков" в Смолян и СНЦ "Капитан Петко - Гарибалдиец" и с участието на фолклорен състав при читалище „Тракия”. 

Откриването на изложбата е от 15 часа, а не както бе предвидено първоначално в 17 часа. Промяната в часа е заради лошите метеорологични условия, съобщиха от музея.

В експозицията са 25 табла с паметниците на Закрилника на Тракия и Родопите у нас и в чужбина. В хасковска област има най-много паметници на легендарния войвода. 
Д-р Красимира Узунова ще представи най-новото издание на РИМ-Хасково - фотоалбума "Капитан Петко-Закрилникът на Тракия". 

 

Заповядайте! 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?