Следвайте ни

Удължиха до май 2021 г. патронажната грижа за възрастни и хора с увреждания в Хасково

viber icon

Продължава подкрепата с патронажна грижа за възрастни и хора с увреждания в община до май догодина, съобщиха от кметството.

Това е станало възможно след удължаването на срока на интегрираната социална услуга с половин година чрез подписването на договор от страна на общината с Министерството на труда и социалната политика. Запазва се досегашният капацитет от 177 потребители, уточниха от местната администрация. Екипите от домашни помощници, медицински сестри, психолог, рехабилитатори и шофьори са в помощ при поддържане на лична хигиена и хигиена на дома, пазаруване, приготвяне на храна, хранене, както и дейности от медицински характер.

Паралелно с това кметството продължава да предоставя патронажни услуги и на уязвими лица, които са застрашени в най-голяма степен от COVID-19, както и поставени под карантина. За обгрижването на попадащите в обхвата на програмата 579 души от общината са назначени 31 социални асистенти.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?