Следвайте ни

Училищна Телерик Академия обучава и хасковлийчета, вижте как се кандидатства

viber icon

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици,  ще оибучава и хасковлийчета.  За първи път деца и младежи в 4-12 клас ще имат възможност да се обучават в една от четирите безплатни школи по дигитални науки и разработка на игри в Хасково. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 11 октомври и не изисква предишни ИТ познания. Обученията стартират в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи.

Учениците могат да избират между 4 интерактивни програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и отговаряща на тяхната възраст и интереси. Програмите в Хасково се реализират в сътрудничество с ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ и с подкрепата на Община Хасково.

Обучението на учениците от 8. до 12.  Клас е с практическа насоченост, която подпомага  кариерната ориентация. Интерактивните обучения за класовете от 4. до 7., се предоставят на разбираем за децата език, развиват логическото мислене, креативността и дигиталните им умения.

Кандидатстването става през сайта на училищата Телерик telerikacademy.com/school и чрез входен изпит онлайн до 11 октомври. Тестът включва 30 логически задачи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?