Следвайте ни

Училище в Симеоновград става бижу с ремонти за  893 145 лева

viber icon

Симеоновградското средно училище „Св. Климент Охридски“ ще бъде напълно обновено по проект на общината, финансиран от програмата за развитие на селските райони. Безвъзмездната помощ е  893 145 лв. 

Първата сграда на школото е строена през 1966 г., а през 1996 г. са вдигнат и други, през годините са правени частични ремонти. Предвижда се да се смени старата дървена дограма, да се постави топлоизолация, ще се извършат ремонти на санитарните помещения, на водопроводната и канализационната система. Сградата ще има  мълниезащита и заземителна инсталация, пожароизвестителна инсталация, както и такава за гласово оповестяване и евакуация. Предвижда се още видеонаблюдение, както и изграждане на рампа за достъп на лица с увреждания. Ще бъдат обновени външните настилки и оградата.

Ремонтите трябва да приключат за 200 дни. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (2)

007

06.04.2020 | 21:13

Училището има рампа, НЕ в с дървена дограма от поне 10 години и Е с изолация... Какво, усвояваме просто средства ли?!?

Отговори
2 0

007

06.04.2020 | 21:11

То това хубаво, ама училището НЕ е с дървена дограма и Е санирано... Или просто ще усвоим едни пари...

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?