25

Ученици представят научни проекти в Хасково

Езиковата гимназия в Хасково е домакин на научен фестивал „Сай Хай“. Ученическите отбори от клуб „Сай Хай“ към ,ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ и ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров” ще представят своите научни проекти по екологични и здравни теми, актуални за Хасково и региона. 
Учениците от клуб „Сай Хай" преминаха през иновативна образователна програма, която съчетава използването на научен подход и генерирането на решения на местни проблеми. Целта на програмата е ученето да се случва чрез преживяване и да е водено от естественото любопитство на учениците. С подкрепата на преподаватели от Хасково и под ръководството на ментори от научните среди, учениците, включени в програмата проучваха, експериментираха, създаваха различни прототипи, с които да допринесат за опазването на околната среда и решаването на здравни и социални проблеми като тютюнопушенето. По време на научния фестивал те ще представят резултатите от своята работа. А най-добрите отбори от Хасково (получилите най-високи оценки от журито и събралите най-много гласове от учениците в двете училища) ще преминат на следващ етап в състезанието и ще участват в научен фестивал на национално ниво.

За допълнителна информация можете да се обръщате към Кристина Йорданова, координатор на проекта, тел. 0898 412 180, e-mail: [email protected].
Приложение: Предварителна програма на събитието

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?