25

Ученици пътуват по опасен път от Елена до Славяново всеки ден 

По кошмарен път, осеян с огромни кратери,  пътуват всеки ден учениците от хасковските села Криво поле и Елена до  средищното училище в харманлийското Славяново. Особено опасни са шестте километра от  Елена до отбивката за Славяново, дупките тук трудно могат да бъдат избегнати, тъй като ако заобиколиш едната, попадаш в следващата. Маркировка няма, но и път на места на практика липсва, показа наша проверка по сигнал. 

Христо Христов  е шофьор на училищния автобус, които събира деца от Болярски извор, Елена и Криво поле. Всеки ден по  3 пъти е принуден на изминава проблемния участък, като се тревожи за безопасността на децата и учителите, които задължително ги придружават. Мъжът е бил шофьор на автобус в Германия повече от 20 г. и е притеснен да върши работата си тук. 

В участъка към Елена карам с 3-4 километра в час, невъзможно е да вдигна повече. Автобусът е нов, на 3 години, но вече е на няколко ремонта, последно по Коледа смених 7 от 8 тампона.  Гумите бързо заминават, тъй като дупките ги „ядат”, казва Христов. 

Директорът на училището Атанас Станков също е притеснен, най- вече за пътуващите 62 деца и учителите, които задължително ги придружават.  Нося отговорност от момента, в който се качат на автобуса, до този, в който стигнат до спирката, на която ги чакат родителите, казва той. 

Преди  около 2 г. бил ремонтиран участъкът на територията на община Харманли. Докато това стане Станков се надява поне да бъдат запълнени дупките в хасковска община. 

Предстои основен ремонт на съществуващия път, очакваме проектите и ще търсим финансиране. Докато започнат реалните ремонтни дейности, ще запълним най- проблемните участъци, коментира зам.- кметът на Хасково Динко Тенев. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Европейка

Европейка

10.01.2024 | 11:24

Потрес!!! Гордеем се,че сме в ЕС,а в 21 век селата и инфраструктурата към тях,по-зле от и от третия свят,лунен пейзаж осеан с кратери

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?