25

Ученици от Транспортната гимназия в Хасково на обучение в Анкара

Ученици от хасковската Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии участваха в международна среща по проект “Peace in class, peace at school” по програма Еразъм+  в Анкара, Турция. Партньори на гимназията са училища от Италия, Полша, Турция и Румъния. Участниците в проекта са на възраст между 15 и 18 г.


Младежите от петте партньорски училища  участваха в различни интерактивни групови дейности, които обогатиха знанията им, свързани с тормоза в училище и как да го предотвратим. Учениците драматизираха ситуации на конфликти и тормоз и обсъждаха тяхното решаване.  Работиха  съвместно по темите за  решаване на конфликти чрез сътрудничество и превенция на онлайн тормоза. Занятия по темите на срещата проведоха с проф. д-р  Метин Пискин от университета в Анкара и с обучители от УНИЦЕФ.


Освен образователни дейности, учениците разгледаха различни исторически и културни  дестинации в Анкара и Кападокия. Запознаха се с културата и образователната система в Турция  и прекараха чудесно време с чуждестранните си връстници. 


Проектът приключи с тази последна среща, а на учениците от хасковската гимназия им предстои двуседмична практика в Португалия през юли. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?